Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

KANOtur i grenseland

juli 31 @ 18:30 - august 2 @ 16:00

Lær deg KANO. Helt på grensen!

Bli med på kombinert kurs, kanotur og padletur til Sverige når DNT Friluftshuset arrangerer kanotur i grenseland.

Vi overnatter i telt/gapahuk ved Tjuvholmen ved Rødnes kirke, ca 15 km kjøring fra Ørje. Her er det fin strand å teste kanoer på kvelden og flott gapahuk med bålplass for middag og videre planlegging av turen.

Lørdag morgen starter vi med et i kort introkurs for kano hvor du lærer å padle, styre og redde deg selv og andre. Kurset er godkjent som Våttkort introkurs for KANO i Norges Padleforbund, NPF. Beskrivelse av kurset finner du her: http://www.padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/kano/introkurs-kano/

Etter lunsj kjører vi båtene til Ørje hvor det er åpent i slusene ved kanalmuseet. Vi håper å få en tur i kano ned Ørje sluser for den som vil. Mer informasjon finner du her: https://www.visitoestfold.com/no/hva-skjer/kalender/?TLp=1022309&Lordag-i-slusene-Orje-sluseamfi&startDate=1562364000000&startTime=13.00

Etter slusing fra Rødnessjøen til Øymarksjøen laster vi igjen opp Kanoene for å kjøre til Østre Otteid, hvor Store Le blir til Stora Lee når vi padler fra Norge til Sverige. Det er en padletur på 10 – 12 km før vi overnatter på Trolløya, midt på grensen. Søndag padler vi i retur til Østre Otteid før Ørje ca. kl. 16.00.

Kano, årer og vester inngår i turen. Turleder har med kanoer fra DNT på henger fra Oslo. Det er noe logistikk for å organisere kjøring av utstyr/kanoer på turen. Oppmøtested blir ved Marker rådhus, som er nært butikk/bensinstasjon for en siste handletur. Vi møtes fredag 16. august kl. 18:30. Det går tog med overgang til buss til Ørje busstorg fra Oslo S kl. 16:31.

Ut over kano, årer og vest må du selv pakke eget utstyr og mat for tur. Bruk vanntette pakkeposer og/eller doble søppelposer for å pakke utstyret som skal være med i båten. Vi vil overnatte i gapahuker begge netter, men telt eller hengekøye vil også være mulige/anbefalte måter å overnatte på.

Mer info og påmelding på DNT sine sider: https://www.dntoslo.no/aktiviteter/118254/879483/

Detaljer

Start:
juli 31 @ 18:30
Slutt:
august 2 @ 16:00

Arrangør

DNT Oslo og Omegn
Telefon:
22822800
E-post:
turinfo@dntoslo.no
Hjemmeside:
https://www.dntoslo.no/kajakk/

Sted

Ørje
Ørjeelva
Ørje, Norge
+ Google-kart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *