Rebel Ilaga OC S/H kjøpt juni 2015 hos Kajakk Sport Fritid (KSF Sport 1) i Sandefjord (nå KajakkGrosisten.no).  Egentlig var dette en gave til min 50-årsdag 14. mai og var en Black Pearl LV Carbon S/S fra SeaBird Designs. Den ble imidlertid returnert. Blakc Peral er en suveren båt, men med andre rulleegenskaper enn Ilagaen. 

Rulling med Real turmat i 2 x Rebel Ilaga OC utenfor Nakholmen høst 2016

Rebel Ilaga er en fantastisk rullebåt. Min første opplevelse var hvor lett det var å ligge ut av båten (static brace) og legge seg inn på bakdekket. Den er morsom å padle, ligger godt i bølgene på surf og er rask. Jeg bruker ofte en Brooks «tulik» når jeg er ute med rullebåten, grønlansåre og mange ganger en pakke Real turmat – som Norsak (eller rullepinne). Se Real sin reklame med rulling av turmat her: 

Rebel Ilaga veier kun 17 kg og er en ny utgave av tidligere Tahe «Greenland» av Johan Wirsén. 545 lang, 50 bred og OC cockpit, som betyr liten «Ocean» størrelse. Størrelsen er likevel litt større enn tidligere Greenland (OC-A). Dette gjør at du har god kontakt med båten, som kan føles som halen på en havfrue. Uansett – usedvanlig god å rulle – rask å padle og lett å løfte på. I det hele tatt en fantastisk båt.  

Jeg fikk imidlertid et problem med setet som var montert i båten. Setet er vred seg og ble etter en tid skjevt, noe som førte til at ryggstøtten på setet ble presset under cockpitkanten. Jeg byttet setet med et foam-sete fra Sterling, men dette fungerer heller ikke optimalt fordi det gir meg et litt annet tyngdepunkt og i tillegg gir litt dårlig plass for lårene. Det har ført til at båten har ligget i opplag i OKK i en periode nå. 

Jeg gleder meg til å hente frem Rebellen igjen, bare jeg får ordnet setet. Da skal den bli med på nye rulleturer med og uten tulik, grønnlandsåre og Real turmat. Bli med!

Siste: Rullebåten er nå solgt. En dag stod det en forespørsel på Facebook om noen hadde verdens beste rullebåt å selge – og min Ilaga hang fortsatt på gjerdet utenfor i Valhallveien 46. Flere kilometer fra vann. Så da ble det salg. Tulliken for ocean cockpit fulgte med, den trenger jeg ikke mer. Men rulle gjør jeg i Dragen (NDK Romany Classic). Ses under vann!

Les mer om Ilaga på Rebel sine nettsider her.