Aktivitetslederkurs Kajakk Hav

Aktivitetslederkurs AL Kajakk Hav i regi av DNT Oslo og omegn

For deg som har tatt NPF Teknikkurs, padlet noe etterpå og ønsker å utvide dine ferdigheter innen havpadling. Da er du velkommen på aktivitetslederkurset i regi av DNT. Dette kurset har som mål å utvikle deg videre som padler, gi deg trygghet til å lede grupper på tur og å lære andre å padle havkajakk. Etter bestått kurs kan du holde NPF introkurs og grunnkurs (hospitering på andres kurs først anbefales).

2 dager
Alder: 16+ år
Krav til deltakelse:

NPF Grunnkurs Hav
NPF Teknikkurs Hav
Beherske kamerat- og egenredning
Kunne navigere i skjermet farvann
Bør ha grunnleggende førstehjelpskurs
Loggført minst 10 turer.
Kursbeskrivelse
Hovedmål

Aktivitetslederkurs Hav – Padling: Deltakeren lærer å lære bort padleteknikker og lede grupper på vannet. Etter endt aktivitetslederkurs kan utøveren planlegge og gjennomføre introduksjons- og grunnkurs, samt klubbturer i kjent og skjermet farvann.

Delmål

Teorimomenter: Om NPF og utdanningssystemet, Undervisningsmetoder, Organisering, Treningslære, Leker/aktiviteter, Feilretting, Navigasjon, Hypotermi, grunnleggende kunnskap om symptomer og tiltak.

Praktiske øvelser: Teknikk til 3 stjerner (1,25 meter høye bølger og 8 meter i sekundet vind). Gruppeledelse på vannet.

Organisering og ledelse er i fokus. Etter endt kurs anbefales det at kursdeltager hospitere på ett NPF Grunnkurs før egne kurs holdes.

Praktisk info

Kurset holdes på Hvasser sør for Tønsberg i Tjøme kommune. Proviantering for helgen ordnes av den enkelte kursdeltager. Transport til og fra Hvasser må ordnes av hver enkelt men DNT kan være behjelpelig med koordinering av samkjøring blant deltakerne. Hver enkelt må stå for eget utstyr. DNT Oslo og Omegn kan være behjelpelig med utlån av kajakk, åre og vest på forespørsel.

Vi overnatter ute i telt på en av øyene på Hvasser. Akkurat hvor vil være væravhengig og bestemmer i forkant av kurset. Deltakerne vil bli informert om teltsted før kurset begynner.

For en detaljert kursbeskrivels og påmelding her: https://www.dntoslo.no/aktiviteter/117576/878648/

Grunnkurs OKK

Følg lenke for påmelding

Grunnkurset er trinn 2 i kursstigen til NPF, og gir grunnleggende innføring i turpadling, sikkerhet og bruk av havkajakk. Kurset går over 16 timer fredag-søndag.

Hver kursdag legges opp som en hyggelig tur med innlagte øvelser undervegs. Kurset passer godt for deg som er helt nybegynner, du trenger ikke Introduksjonskurs for å melde deg på Grunnkurs, eller har padlet litt, men ønsker å lære mer.

Dette blir morsomme og aktive dager på vannet så ta med godt med mat og drikke. Ta også med ekstra tøy i vanntette poser.

Kurset koster kr 2300 for medlemmer av OKK, og kr 2700 hvis du ikke er medlem.

Prisen inkluderer kurs, Våttkort, lån av kajakk, åre, vest, trekk og tørrdrakt.

Grunnkurs Hav

Grunnkurs Hav for Oslo kajakklubb. Se lenke for påmelding

Grunnkurset er trinn 2 i kursstigen til NPF, og gir grunnleggende innføring i turpadling, sikkerhet og bruk av havkajakk. Kurset går over 16 timer fredag-søndag.

Hver kursdag legges opp som en hyggelig tur med innlagte øvelser undervegs. Kurset passer godt for deg som er helt nybegynner, du trenger ikke Introduksjonskurs for å melde deg på Grunnkurs, eller har padlet litt, men ønsker å lære mer.

Dette blir morsomme og aktive dager på vannet så ta med godt med mat og drikke. Ta også med ekstra tøy i vanntette poser.

Kurset koster kr 2300 for medlemmer av OKK, og kr 2700 hvis du ikke er medlem.

Prisen inkluderer kurs, Våttkort, lån av kajakk, åre, vest, trekk og tørrdrakt.

KANOtur i grenseland

Lær deg KANO. Helt på grensen!

Bli med på kombinert kurs, kanotur og padletur til Sverige når DNT Friluftshuset arrangerer kanotur i grenseland.

Vi overnatter i telt/gapahuk ved Tjuvholmen ved Rødnes kirke, ca 15 km kjøring fra Ørje. Her er det fin strand å teste kanoer på kvelden og flott gapahuk med bålplass for middag og videre planlegging av turen.

Lørdag morgen starter vi med et i kort introkurs for kano hvor du lærer å padle, styre og redde deg selv og andre. Kurset er godkjent som Våttkort introkurs for KANO i Norges Padleforbund, NPF. Beskrivelse av kurset finner du her: http://www.padling.no/vaattkort-og-sikkerhet/hva-er-vaattkort/de-ulike-kursene-i-npf-vaattkort/kano/introkurs-kano/

Etter lunsj kjører vi båtene til Ørje hvor det er åpent i slusene ved kanalmuseet. Vi håper å få en tur i kano ned Ørje sluser for den som vil. Mer informasjon finner du her: https://www.visitoestfold.com/no/hva-skjer/kalender/?TLp=1022309&Lordag-i-slusene-Orje-sluseamfi&startDate=1562364000000&startTime=13.00

Etter slusing fra Rødnessjøen til Øymarksjøen laster vi igjen opp Kanoene for å kjøre til Østre Otteid, hvor Store Le blir til Stora Lee når vi padler fra Norge til Sverige. Det er en padletur på 10 – 12 km før vi overnatter på Trolløya, midt på grensen. Søndag padler vi i retur til Østre Otteid før Ørje ca. kl. 16.00.

Kano, årer og vester inngår i turen. Turleder har med kanoer fra DNT på henger fra Oslo. Det er noe logistikk for å organisere kjøring av utstyr/kanoer på turen. Oppmøtested blir ved Marker rådhus, som er nært butikk/bensinstasjon for en siste handletur. Vi møtes fredag 16. august kl. 18:30. Det går tog med overgang til buss til Ørje busstorg fra Oslo S kl. 16:31.

Ut over kano, årer og vest må du selv pakke eget utstyr og mat for tur. Bruk vanntette pakkeposer og/eller doble søppelposer for å pakke utstyret som skal være med i båten. Vi vil overnatte i gapahuker begge netter, men telt eller hengekøye vil også være mulige/anbefalte måter å overnatte på.

Mer info og påmelding på DNT sine sider: https://www.dntoslo.no/aktiviteter/118254/879483/

Friluftsleir på Sundhaugen for barn og unge i sommerferien

Har du lyst å tilbringe aktive, spennende og lærerike dager ute i friluft i sommerferien?

Da håper vi at du blir med på friluftsskole med DNT Drammen og Omegn

På Friluftsleiren vil du få prøve mange forskjellige aktiviteter.
Det blir padling med kano, fisking, bading, snorkling, orientering, turdag, matlaging og masse lek og moro!

Det blir satt opp busstransport fra Hokksund ungdomskole og Vestfossen sentrum tur/retur hver dag.

Den første dagen er vi på Sundhaugen og padler kano, svømmer, fisker og koser oss ved vannet. De som vil bli igjen på Sundhaugen for å prøve å sove ute på telt eller hengekøye den dagen får muligheten til det. Du kan låne utstyr fra BUA om du ikke har. De andre som ikke ønsker å sove over kjører tilbake med buss.

Grunnkurs KANO

Dette kano grunnkurset går over to dager med utgangspunkt i Badeplassen ved Bogstadvannet. Kurset gir våttkort fra Norges Padleforbund, og er en grundig introduksjon i bruk av kano og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring padler vi på tur med trening og praktiske øvelser underveis.

2 dager
Alder: 16+ år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kano, må kunne svømme.

Kursbeskrivelse:

Grunnleggende kompetanse i bruk av kano og tilhørende utstyr. Kurset er andre trinn i våttkortstigen , men deltakeren trenger ingen tidligere kanoerfaring.
Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Du lærer å løfte, bære og sjøsette kanoen. Videre får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt hva en skal gjøre hvis en går rundt. Bruk og tips for å kunne padle på en trygg måte, selvredning og kameratredning. Kurset går over to dager, ofte med mest instruksjon den første dagen, og planlegging og utførelse av dagstur den andre dagen hvor vi kan gå i land for pauser og lunsj.
Innhold

Introduksjon til kanoen, sittestilling og åra
Generell sikkerhet og sikkerhetsteknikker
Lasting og pakking av kano
Trimming av kano
Kameratredning i kano
Fremdriftstak
Bakoverpadling
Sideveis forflyttning
Støttetak
Ulike verianter av styretak
Krysstak
Sikker ilandstigning og sikring av kano på land
Deltakerne får våttkort etter endt kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund, og er den som utsteder våttkortet.

Mer info og påmelding på DNT sine nettsider her: https://www.dntoslo.no/aktiviteter/107869/879918/

Grunnkurs for NRPK

23. og 24. mai 2020 holder jeg grunnkurs HAV for Nøklevann ro og padleklubb (NRPK) på sjøbasen ved Mosseveien 169b. Grunnkurs Hav gir medlemmer anledning til å låne og bruke båtene i sjøbasen. Les mer på nettsidene her: https://nrpk.no/noklevann-pa-sjoen

Påmelding til grunnkurs skjer til NRPK sine sider her: https://nrpk.no/ eller på Padleforbundet sine sider her: https://www.xn--vttkort-exa.no/Event/Dicipline/3

Mer info kommer