Tiderace Explore S «Månestråle»

Kjøpt hos Kajakk & Fritid i Drammen 16. februar 2014 og tatt ut fra brygga på Oslo kajakklubb samme dag. Første tur til Vassholmene samme dag.

Tiderace Explore S «Månestråle» på OKK 16. februar 2014

Tiderace Explore S veier 24 kg, 530 lang og 51 bred i vannlinje. Explore S er en medium rask ekspedisjonsbåt. Les mer på Tiderace sine nettsider her.

Jeg brukte lang tid på å velge meg denne båten og vurderte flere alternative brit-style kajakker før jeg valgte denne. At forhandleren lå i Drammen var også et argument – i dag forhandles Tiderace kun i Stavanger av butikken Ut i naturen. Jeg ville ha en rask båt, en båt for kortere turer, for å lære kajakk, for å vokse i. Passe utfordrende – passe trygg. 

Egentlig dro jeg til Drammen for å hente en Tiderace Explore S i sort/hvit, Hard-Core. Den var solgt samme dag. Valget ble en Traffic Red/sort båt, med hvit bunn. Rødfargen og stripene på dekket gav assosiasjoner til Månestråle i Sølvpilen, noe som også ble båtens navn. 

Jeg er på alle måter fornøyd med valget av båt og båten, selv om jeg noen ganger har ønsket meg en mindre utfordrende hovedbåt. Den er også svært lav på bakdekket, flott for rulle, men utfordrende i redning i over 3*. Det er ofte mye vann i cockpit, men samtidig enklere å ta en wet-entry. 

Månestråle er stadig min hovedbåt snart 5 år etter, selv om jeg har kjøpt (og solgt) båter til ulikt bruk. Det er en allrounder, kan brukes til alt og særlig i de situasjoner hvor jeg må ha god kontroll. Samtidig er det fortsatt en utfordrende båt i forhold over 3*. Det er fortsatt en båt å vokse i. 

Christine i Månestråle, november 2018

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *